Учени от университета в Ливърпул са се опитали да намерят отговора

...
Учени от университета в Ливърпул са се опитали да намерят отговора
Коментари Харесай

Стана ясно кои са причините, заради които харесваме миризмата на бензин

Учени от университета в Ливърпул са се опитали да намерят отговора на въпроса за какво на много от хората им харесва миризмата на бензин.

Според специалистите има две съществени теории: психическа (свързана с нашите спомени) и физиологична (свързана с начините за заплащане в нашия мозък), осведоми The drive.

Психологическа

Първата, наред с други неща, изяснява за какво харесваме миризмата на ванилия, лимон или бор (дотолкова, че брокерите от време на време изкуствено насищат с тези аромати в опит да продадат апартамент по-изгодно).

Според откривателите нашата обонятелна система е задоволително покрай частите на нашия мозък, които обработват страстите, тъй че миризмите могат да провокират приятни мемоари.

И по този начин, можем да свържем миризмата на бензин със ужасно пътешестване, отмора, с комфортно придвижване.

Физиологична

Втората доктрина е обвързвана с това, че малко количество бензол в бензина притъпява нервната ни система, като ни дава краткотрайно възприятие на еуфория, благополучие и самодоволство.

Бензолът е по-малко от 1% в бензина, само че нашите рецептори са в положение да го уловят. Това също изяснява за какво доста хора харесват още повече миризмата на спортен бензин: той съдържа повече бензол от елементарния бензин.

Бензолът обаче е отровен и може да аргументи нарушение на краткосрочната памет и внимание. Доста опасно е да се вдишва дълго време или във високи концентрации.

Изследователите нямат нищо срещу обстоятелството, че водачите понякога се наслаждават на „ приятни спомени “, като вдишват бензинови пари на бензиностанция, само че не предлагат да се остава там прекомерно дълго. 

Харесайте  и във Facebook, където ще намерите още доста потребни и забавни четива за всеки!

 

 

 

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР